Of je nou architect, aannemer of producent van bouwelementen bent, wij delen een doel; snel, simpel én flexibel circulaire woningen bouwen. Hoe doe je dat? Het is nog niet de standaard bij vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap of rijtjeswoningen. Ook voor jou is het misschien minder bekend terrein. Welke ecologisch verantwoorde materialen zijn bijvoorbeeld geschikt voor prefab bouwelementen? Hoe zorg je ervoor dat het ontwerp er na jaren van gebruik en door weersinvloeden nog steeds goed uitziet? En wat is de invloed van regelgeving op het ontwerp- en bouwproces? Ik kan je daarbij adviseren.

Bouwtechnisch ontwerp van circulaire woningen.

Al jaren help ik innovatieve bouwers en ontwerpers om circulaire woningen te ontwikkelen. Op alle onderdelen van het ontwerp- en bouwproces zoek ik naar verbetering. Voorkomen van verspilling van bijvoorbeeld materialen en tijd is een belangrijk uitgangspunt. Ik ontwerp modulair; de bouwelementen voor de woning zijn zo geoptimaliseerd dat bouwen én hergebruiken eenvoudig is.

De modules kunnen op diverse manieren gecombineerd worden; wel standaard elementen, geen standaard woningen. Diversiteit is belangrijk, zowel in de architectuur als in de natuur.

De woning heeft tijdens de bouw en tijdens het gebruik een positieve impact op milieu en omgeving door het gebruik van hernieuwbare, oneindige energiebronnen en materialen.
Als het technisch ontwerp van de bouwelementen en assemblage op de bouwplaats al is uitgedacht, kan het bouwproces veel sneller starten. Dít maakt modulair bouwen voor circulaire woningen zo interessant. Door hetzelfde ecologische bouwsysteem op meerdere locaties toe te passen kunnen de demontabele elementen perfect doorontwikkeld en steeds efficiënter (en goedkoper) geproduceerd worden.

Ontwerp en advies

over modulaire bouwsystemen voor ecologische woningen

3D-model

uitgebreid, inzichtelijk en flexibel aanpasbaar naar diverse woonwensen

Bouwkundige details

technisch ontwerp in detail met biobased materialen

Wat wij samen kunnen doen.

Het is tijdrovend om het ruimtelijk ontwerp van een woning achteraf nog om te zetten naar een circulaire bouwmethode. Het is prettig om in een vroeg stadium van het ontwerpproces al een helder beeld te hebben van het kostenplaatje. Kant-en-klare bouwsystemen met veel flexibiliteit in ontwerp zijn dé oplossing om zowel betaalbaar als circulair te bouwen.

Daarom zoek je een deskundige partner in groen bouwen. Een partner met inhoudelijke kennis én de ervaring en capaciteit om tekenwerk op te pakken. Die partner ben ik. Ik help jou circulaire woningen ontwikkelen die bestaan uit demontabele elementen en modules, opgebouwd uit hernieuwbare materialen. Hout is daarbij het belangrijkste bouwmateriaal.

Ik zet een 3D-model op in Revit. Het voordeel van het 3D-model, oftewel BIM, is dat er ontzettend veel informatie in zit. Zo wordt inzichtelijk of alle onderdelen goed op elkaar aansluiten en kan eenvoudig berekend worden hoeveel materiaal er in de woning zit en welk prijskaartje daaraan hangt.

Door goed na te denken over het ontwerp van de bouwkundige details en praktische uitvoering hiervan, voorkom je verrassingen later in het proces. Hierdoor kan de aannemer de bouw van de woning(en) eenvoudig en snel realiseren. Zo wordt circulair bouwen een stuk simpeler. Uit het 3D-model haal ik alle tekeningen die benodigd zijn voor de omgevingsvergunning en de technische werktekeningen voor de uitvoering.